nieuws

Failliet Nachon bezig met doorstart

Distributie

Failliet Nachon bezig met doorstart

Automatiseerder Nachon Nederland is vorige week woensdag door de rechtbank in Midden- en Nederland failliet verklaard. Inmiddels is het bedrijf dat vooral bekend staat als leverancier van Transport Management Systemen (TMS) en ERP-software volop bezig met een doorstart, meldt de website Faillissementsdossier.nl.

De reden voor het faillissement is de zware investering die de ICT-aanbieder heeft gedaan in de ontwikkeling van Nachon ERP in MS Dynamics NAV. “Het bouwen van zo’n uitgebreid geïntegreerd systeem heeft meer tijd en geld gekost dan we vooraf hadden ingeschat”, vertelt directeur eigenaar Mattanja in ’t Veld van Nachon, tegen Faillissemntsdossier.nl. “En momenteel is de marktsituatie ook niet zodanig dat bedrijven gemakkelijk investeren in zo’n oplossing. Dit heeft gezorgd voor de liquiditeitsproblemen die hebben geleid tot een faillissement.”

Continuïteit voor klanten waarborgen

In ’t Veld zegt dat de curator bezig is met gesprekken over een mogelijke doorstart. “Er hangt een hele groep gebruikers aan de Nachon software en die moeten verder kunnen”, stelt In ’t Veld tegen TTM.nl. “Ik heb goede hoop op een doorstart zodat de continuïteit voor onze klanten gewaarborgd is.” In ’t Veld is ervan overtuigd dat ook hij daarbij betrokken blijft.

Nachon blijft support geven

Overigens zijn de medewerkers van Nachon nog aan het werk. “We nemen gewoon de telefoon op en blijven support geven”, aldus In ’t Veld. Komende week wordt duidelijk hoe het verdergaat met de automatiseerder uit Zeewolde.

Reageer op dit artikel