nieuws

Ook Almere stimuleert pakketbezorging per fiets

Distributie

Ook Almere stimuleert pakketbezorging per fiets

Na onder meer Amsterdam en Haarlem heeft DHL Express nu ook fietsroutes in Almere in gebruik genomen voor. Burgemeester Annemarie Jorritsma opende dinsdag officieel de fietsroute.

Met de elektrisch aangedreven fiets kan de koerier deze afstanden efficiënt afleggen gebruikmakend van het uitgebreide fietsnetwerk van Almere . De Almeerse e-parcycle is onderdeel van een Europese proef van de European Cycling Federation om vervoer per fiets te promoten.

Elektrisch

In Almere zijn de aflevergebieden compact maar liggen relatief ver uit elkaar. Zo rijdt de parcycle (elektrisch aangedreven bakfiets) in het centrum, waterwijk, stedenwijk, Kruidenwijk, muziekwijk, danswijk en de filmwijk.

Meerdere steden

Bezorging per fiets is niet uniek. Naast Almere is de fiets operationeel in Amsterdam, Haarlem, Amersfoort, Arnhem, Breda, Den Haag, Delft, Enschede, Groningen, Hilversum, Leiden, Maastricht.  Ook in Athene, Leeds, York, Milaan, Wenen en Luxemburg loopt, is de DHL fietskoerier actief.

Reageer op dit artikel