nieuws

De Klok mist miljoenen door slordige chauffeurs

Distributie

De Klok mist miljoenen door slordige chauffeurs

Logistiek dienstverlener De Klok Logistics is miljoenen euro’s misgelopen doordat een opdrachtgever het grootste deel van een omvangrijke order heeft teruggenomen. De Gelderlander meldt vandaag dat de oorzaak ligt bij enkele chauffeurs die slordig met de lading zouden zijn omgesprongen.

Directeur-eigenaar Remco Vos zegt tegen De Gelderlander dat door die slordigheid het twee keer is voorgekomen dat delen van de lading uit vrachtwagens zijn gestolen. Transportonline meldt dat het om hoogwaardige lading van KPN gaat die De Klok Logistics in opdracht van Ceva vervoerde. Vos zelf wil niet bevestigen of het gaat om deze klanten.

Korting salaris

In diverse interne memo’s, waarvan er eentje onlangs uitlekte naar de website Transportonline, heeft Vos volgens eigen zijn personeel de afgelopen maanden menigmaal aangesproken op die slordigheden. “Ik heb met van alles gedreigd van officiële waarschuwingen, reprimandes tot en met verhalen van de geleden schade op het eigen risico van mijn chauffeurs of hun salaris.”

Afgestraft door klant

Vos zegt in de Gelderlander dat dat niet genoeg geholpen heeft en dat hij zich realiseert dat hij met bepaalde maatregelen iets ‘te enthousiast’ heeft geschermd, maar dat niets menselijks hem vreemd is. “Laat onverlet dat we uitstekende chauffeurs hebben maar ze letten in mijn ogen onvoldoende op de beveiliging van hun vrachtwagen. Ik moet daarom mijn mensen scherp houden maar in dit geval was dat niet zo en daarvoor zijn we tijdelijk afgestraft door een klant.”

Gesprek met FNV

De uitgelekte memo heeft ervoor gezorgd, zo meldt de Gelderlander, dat de bewuste opdrachtgever zeventig procent van de order heeft ingetrokken. Vos zegt hierover: “Het is jammer dat iemand gemeend heeft om deze memo door te spelen naar de vakbond. Ik neem maandelijks tig bedrijfsbeslissingen en -maatregelen waarvan er eentje nu is uitgelekt. Het feit dat ik dan nu airtime krijg in de media neem ik maar voor lief. FNV Bondgenoten is trouwens van harte welkom voor een gesprek.”

Onvoldoende maatregelen tegen ladingdiefstal

Vos zegt dat hij intern al de nodige maatregelen heeft genomen om mogelijke ladingdiefstal te voorkomen. “Het zijn heel voor de hand liggende dingen van ga ergens anders parkeren mocht je onderweg verdachte personen tegenkomen tot en met het niet onbeheerd stationair laten draaien van een truck. Toch is en blijft ladingdiefstal een hardnekkig probleem in de sector waar je als bedrijf weinig tegen te doen kunt. Daarnaast constateer ik ook dat er onvoldoende tegen wordt opgetreden door de autoriteiten. Desalniettemin zal ik er kort op blijven zitten.”

Reageer op dit artikel