nieuws

Zwolle, Kampen en Meppel beginnen havenbedrijf

Distributie

Zwolle, Kampen en Meppel beginnen havenbedrijf

De gemeenten Zwolle, Kampen en Meppel willen een gezamenlijk havenbedrijf gaan opzetten. Met dit havenbedrijf willen de drie steden tot een nog nauwere samenwerking komen op het gebied van logistiek en havens.

Aankomende zaterdag sluiten Zwolle, Kampen en Meppel een overeenkomst waarin staat dat onderzocht wordt op welke manier een gezamenlijk havenbedrijf opgericht kan worden. De havens van Zwolle, Kampen en Meppel spelen volgens de initiatiefnemers van het havenbedrijf een belangrijke rol bij de economische groei van de regio Zwolle. Door de haventerreinen van de drie gemeenten als één haven te organiseren en in de markt te zetten, wil deze regio zich sterker profileren.

Scharnierfunctie naar achterland

Ook kan er beter ingespeeld worden op wensen en ontwikkelingen van bedrijven in de regio. Met een gezamenlijk havenbedrijf willen Zwolle, Kampen en Meppel uitgroeien tot een logistiek knooppunt en een scharnierfunctie vervullen tussen de zeehavens en het Europese achterland.

Stapsgewijze realisatie

De overeenkomst voor het havenbedrijf wordt zaterdag voorafgaand aan Feyenoord – PEC Zwolle gesloten tijdens een speciale netwerkbijeenkomst met Rotterdamse havenbedrijven en ondernemers uit de regio Zwolle in de Rotterdamse Kuip. Het is de bedoeling om een stapsgewijze samenwerking tussen de drie havens te organiseren.

Reageer op dit artikel