nieuws

Rotterdam heeft beste containerhaven

Distributie

Rotterdam heeft beste containerhaven

De haven van Rotterdam is eind vorig week in Londen tijdens de jaarlijkse ‘Containerisation International Awards’ uitgeroepen tot ‘Port of the Year’. De jury prees de Rotterdamse haven voor het aanzienlijke investeringsprogramma in een van Europa ’s meest toonaangevende logistieke hubs en industriële complexen.

De jury looft de haven van Rotterdam verder voor de aandacht die het besteedt aan duurzaamheid met de modal shift doelstellingen en logistieke projecten als InlandLinks en Nextlogic.

Met Maasvlakte 2 investeren in toekomst

Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van het Havenbedrijf Rotterdam: “Ik ben trots dat we deze award hebben gewonnen en zie dit als erkenning voor onze inspanningen. Een goed voorbeeld is de ontwikkeling van Maasvlakte 2. Hiermee investeren we in de toekomst en spelen we niet alleen in op de toenemende volumes van containerschepen, maar zetten we ook stappen in het optimaliseren van de logistieke keten.”

Beste haveninfrastructuur in 2012 en 2013

Volgens het World Economic Forum had Rotterdam zowel in 2012 als dit jaar de beste haveninfrastructuur ter wereld. In de periode 2008-2015 wordt gezamenlijk ruim 11 miljard euro in de Rotterdamse haven geïnvesteerd door bedrijven, waarvan 1,2 miljard in containerterminals. Hiermee speelt Rotterdam in op het toenemende aantal grote schepen van 13.000 – 18.000 TEU, een inzet die zich nu al laat zien in de keuze van P3 om al hun grootste schepen naar Rotterdam te sturen. De verwachting is dat het wanneer de eerste containerterminals op Maasvlakte 2 operationeel zijn, het volume in de Rotterdamse haven verder zal toenemen.”

Volume blijft onverminderd stijgen

Ben Vree, Europees CEO bij APM Terminals: “De frequentie van het aantal containerschepen dat Rotterdam aandoet, zal komend jaar wellicht dalen, maar het volume blijft onverminderd stijgen. In combinatie met de goede infrastructuur, grotere efficiëntie in de afhandeling van schepen en lading, zie ik alleen maar kansen voor de toekomst in Rotterdam.”

Reageer op dit artikel