nieuws

Van Oort optimaliseert ritplanning

Distributie

Van Oort optimaliseert ritplanning

Om de consument beter te kunnen bedienen in kortere tijd en kosten te besparen, heeft logistiek dienstverlener Van Oort het ritplanningssysteem PTV Smartour geïmplementeerd.

Dagelijks heeft Van Oort uit Eck en Wiel zo’n 80 auto’s op de weg die tussen de 500 en 2000 orders uitleveren in de Benelux. Tot eind 2012 werden die deels handmatig gepland in het transportmanagementsysteem (TMS), terwijl de transportplanning voor de verpakkingsmaterialen door de klant werd aangeleverd. Sinds de implementatie van PTV Smartour in februari 2013 doet Van Oort de planning van alle orders zelf.

Tijd- en kostenbesparing

Franklin Roodnat, ICT-manager bij Van Oor over de keuze: “De druk om alles sneller te doen wordt steeds groter. Dit betekent dat ook wij minder tijd krijgen om ons werk te doen.” Van Oort stelt iedere middag een ritplanning samen voor overmorgen. “Daar was één planner voorheen vijf à zes uur bezig. Met PTV Smartour is dat binnen twee maanden teruggebracht tot twee uur”, vertelt Roodnat. Als het systeem helemaal is ingericht verwacht hij dat het planproces een uur per dag in beslag neemt. Het systeem stelt Van Oort ook in staat een de beladingsgraad te verbeteren, stelt de ICT manager.


 

Lees het hele verhaal

Reageer op dit artikel