nieuws

DPD koopt 12.000 handhelds voor pakketbezorging

Distributie

DPD koopt 12.000 handhelds voor pakketbezorging

Pakketvervoerder DPD heeft 12.000 handheld computers in gebruik genomen. De keuze van DPD is gevallen op de Dolphin 99EX-handterminal. De bezorgers van het bedrijf zullen de Dolphins onder andere gebruiken voor het invoeren van ontvangst- en verzendinformatie van pakketten.

De duizenden handheld computers die DPP kocht van Honeywell zal de pakketvervoerder gaan inzetten in de landen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, België, Luxemburg en Nederland. De mobiele computers zijn onder andere voorzien van bewegings-, licht- en nabijheidssensoren die de instellingen van het scherm en de verlichting aanpassen aan de omgeving. Dit maakt volgens de producent het gebruik van de apparaten eenvoudiger bij toepassingen in magazijnen, in de cabine van een vrachtauto en in de felle zon. De batterijen zouden tot zestien uur bruikbaar zijn.

 

Tekenen voor ontvangst

In het dagelijks gebruik zullen de pakketbezorgers van DPD de Dolphins kunnen inzetten voor het scannen van barcodes en personen laten tekenen voor ontvangst van het pakket. Ook kunnen ze het apparaat inzetten voor het bepalen van de meest efficiënte te rijden route.

 

Remote MasterMind

Aanvullend aan de handhelds, heeft DPD ook de Honeywell Remote MasterMind apparaat beheersoftware geïmplementeerd. Deze software stelt onder andere depot managers in staat  om software vanuit een centraal punt te updaten. Ook is met behulp van deze software de werking van de handterminals te controleren.

Reageer op dit artikel