nieuws

Half miljoen voor goederenbundelprijs Arnhem-Nijmegen

Distributie

Half miljoen voor goederenbundelprijs Arnhem-Nijmegen

Retailers, verladers en logistiek dienstverleners kunnen zich vanaf vandaag inschrijven voor een Europese prijsvraag van de Stadsregio Arnhem Nijmegen. Met de prijs, waarvoor een half miljoen euro beschikbaar is, wil de stadsregio het regionale en lokale goederenvervoer efficiënter, schoner en betrouwbaarder maken met als doel dat met slimmer te bundelen er tijdens de spits tien tot twintig procent minder regionaal vrachtverkeer op de weg rijdt.

Deelnemers aan de prijsvraag kunnen zich met ingang vanaf vandaag inschrijven voor de prijsvraag. De indieningstermijn sluit op 16 augustus aanstaande. De leidraad voor de aanbesteding en aanverwante documenten staan op: Aanbestedingskalender.nl en TenderNed.nl.

Ruimte voor ‘kleinere inzendingen’

Naar verwachting kunnen vier tot acht voorstellen worden gehonoreerd. De maximale bijdrage per voorstel bedraagt 125.000 euro. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen meldt dat er ook ruimte is voor kleinere ‘inzendingen’. Het totale budget voor de aanbesteding bedraagt een half miljoen euro.

Samenwerking logistieke keten

Met de Europese prijsvraag wil de stadsregio de markt uitdagen om zelf met goede voorstellen te komen voor verdere bundeling van goederenstromen. Een goede samenwerking tussen (concurrerende) partijen in de logistieke keten lijkt daarvoor een voorwaarde stelt de Stadsregio Arnhem-Nijmegen vandaag.

Beter toepassing ICT-mogelijkheden

Inzendingen voor de Europese prijsvraag c.q. de aanbesteding van de inzendingen worden door de Gelderse stadsregio mede beoordeeld in de wijze waarop bestaande belemmeringen in de samenwerking worden doorbroken. Maar ook een betere toepassing van de ICT-mogelijkheden in het logistieke proces en de ontwikkeling van goede business modellen kunnen bijdragen aan minder vrachtverkeer tijdens de spits.

Gunning vindt plaats medio oktober

Inmiddels heeft eind april een informatiebijeenkomst plaatsgevonden voor verladers, retailers en logistiek dienstverleners over de voorgenomen aanbesteding. Mede op basis van die opkomst zegt de stadsregio vertrouwen te hebben in het eindresultaat van de aanbesteding. Inschrijvingen worden in de eerste helft september door een onafhankelijke jury beoordeeld. De gunning vindt naar verwachting medio oktober plaats.

De prijsvraag komt voort uit het regionale mobiliteitsproject De Groene Hub, onderdeel van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht.

Reageer op dit artikel