nieuws

Schenk Tanktransport bestelt 150 boordcomputers

Distributie

Schenk Tanktransport bestelt 150 boordcomputers
Schenk Tanktransport plaatst order 150 boordcomputers

Schenk Tanktransport heeft bij GreenCat een order geplaatst voor de inbouw van honderdvijftig boordcomputers van het type TopIQ. Deze moeten Schenk voor een nieuw deel van de vloot trekkende eenheden de mogelijkheden tot tracking en tracing verbeteren en meer grip geven op de aansturing van chauffeurs.

Voor Schenk Tanktransport is de aanschaf van de nieuwe boordcomputers een aanvulling op de reeds honderdveertig ingebouwde TopIQ-boordcomputers. De transporteur zet de on-board units voornamelijk in voor de communicatie tussen de backoffice en planning enerzijds en de chauffeurs anderzijds, waarbij de data van de TopIQ verschillende data doorgeeft.

Klanten bedienen via GPS-gegevens
Ingebouwde GPS zorgt ervoor dat de planners van Schenk te allen tijde weten waar de trekkende eenheden zich bevinden, de GPS-gegevens zijn eveneens te gebruiken voor het op de hoogte brengen dan wel houden van de klanten van de onderneming.

Bevoorrading tankstations
In totaal telt Schenk Tanktransport ruim zeshonderd tankwagencombinaties die naast Nederland landen aandoen als België, Luxemburg, Duitsland, Polen en Oostenrijk. De combinaties verzorgen bijvoorbeeld de bevoorrading van tankstations van diverse oliemaatschappijen.

Communicatie tussen truck en backoffice
Eén van de redenen om opnieuw voor GreenCat te kiezen als boordcomputer leverancier is volgens Harry Schenk dat de chauffeurs bekend zijn met de boordcomputers. “Ook de planning is tevreden met de software, TopIQ doet voor ons bedrijf wat het moet doen: de communicatie verzorgen tussen truck en backoffice”, aldus Schenk.

Reageer op dit artikel