nieuws

NDL verandert naam in Yourlogisticsgateway.nl

Distributie

NDL verandert naam in Yourlogisticsgateway.nl

NDL maakte tijdens de jubileumeditie van de Nationale Distributiedag (NDD) bekend dat het vermoedelijk binnenkort overstapt op de naam Yourlogisticsgateway.nl . Deze naam moet NDL en HIDC gaan vervangen.

NDL voorzitter Dirk ’t Hooft toverde de nieuwe naam van de organisatie als een konijn uit de hoge hoed. Wat ’t Hooft betreft is het tijd voor een verse start van opnieuw een fraaie periode van Nederland promotie in de wereld. NDL bestaat in 2012 25 jaar.

‘Samenwerken bij promotie Nederland’
Het in het buitenland stimuleren van Nederland als logistiek onmisbaar land mag wat betreft ’t Hooft wel weer wat meer cachet krijgen: “De marketing kan zeker verbeterd worden, ook zullen we denk ik nog meer dan we tot nu toe hebben gedaan samen moeten werken in het promoten van Nederland.” ’t Hooft ziet daarbij niet direct een rol weggelegd voor ministers en staatssecretarissen, maar eerder voor het op een slimme manier naar voren brengen van mooie voorbeelden van aansprekende bedrijven die Nederland hebben gekozen als logistieke vestigingsplaats.

Aantrekken buitenlandse bedrijvigheid loont
Meer energie in promotie en een extra investering zouden ook wel degelijk resultaat moeten hebben voor Nederland en de Nederlandse economie, getuige de uitkomsten van een onderzoek in 2009. Uit de studie van McKinsey blijkt dat NDL/HIDC veel meer logistieke buitenlandse bedrijvigheid kan aantrekken. Met een extra investering van de overheid en het bedrijfsleven in NDL/HIDC van € 2 miljoen per jaar kunnen jaarlijks ongeveer 900 nieuwe banen worden gecreëerd met een toegevoegde waarde van € 750 miljoen voor de Nederlandse economie.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel