nieuws

Jumbo Nederlands Kampioen Speed Docking 2012

Distributie

Jumbo Nederlands Kampioen Speed Docking 2012

Het distributiecentrum van Jumbo in Veghel heeft de titel Nederlands Kampioen Speed Docking 2012 in de wacht gesleept. Zij hebben in de competitieperiode – van 2 april tot en met 2 juni 2012 – gemiddeld de snelste lostijd bij een distributiecentrum gerealiseerd.

 

Mars Nederland organiseerde voor de tweede keer, nu in samenwerking met HJ Heinz het NK Speed Docking 2012. Beide bedrijven willen met deze logistieke competitie een sneller en efficiënter goederenontvangstproces bij distributiecentra van retailers realiseren. De basis van het kampioenschap is het meten van de verblijftijden van vrachtwagens bij distributiecentra.

 

Spannende strijd

Walther Ploos van Amstel heeft als onafhankelijk logistiek expert toezicht gehouden op een correct verloop van de competitie. Ploos van Amstel: “Jumbo heeft een gemiddelde verblijftijd gerealiseerd van 49,52 minuten, dat is veel sneller dan vorig jaar. Toen won Plus Retail in Haaksbergen met een gemiddelde lostijd van 1 uur en ruim 14 minuten. Tot het eind toe was het heel spannend maar Jumbo is een terechte winnaar, omdat ook andere distributiecentra van de supermarkt goed scoorden. Ik ben ervan overtuigd dat het Speed Docking concept nu echt goed op de kaart is gezet.”

 

Jumbo trotse winnaar

Het team van het distributiecentrum van Jumbo in Veghel heeft inmiddels de prijs in ontvangst mogen nemen. Het team van het distributiecentrum kreeg een teamuitje naar Dutch Water Dreams met aansluitend een bezoek aan VI Oranje in het Kurhaus in Scheveningen. Het management kreeg uit handen van Mercareon en Caroz een gespecialiseerde retailtool ter waarde van ruim 25.000 Euro. De tool zorgt voor een directe afstemming van aflevermomenten tussen de vervoerder en het retail warehouse.

 

Directeur Supply Chain van Jumbo, Karel de Jong over de overwinning: “We zijn bijzonder trots op deze prijs. Vooral omdat we bij Jumbo een dynamische periode kennen, met de overname van eerst Super de Boer en nu C1000. Zeker op het gebied van distributie en logistiek heeft dit de nodige veranderingen met zich meegebracht. Het is ons echter gelukt op het distributiecentrum een sterk team in stand te houden. Wat er ook gebeurt, bij alle medewerkers van Jumbo is de focus altijd 100 procent tevreden klanten. Het winnen van deze prijs is daarbij weer een grote opsteker. Ik ben trots op onze medewerkers.”

 

Samenwerking is basis

Door participatie van Heinz naast Mars is het kampioenschap dit jaar een grootser en breder gedragen initiatief. De wens is om van Speed Docking een standaard voor een sneller en efficiënter goederenontvangstproces in de hele sector te maken. Samenwerking is volgens de organisatie van het initiatief de basis voor een sneller en efficiënter goederenontvangstproces waar alle partijen in de keten van kunnen profiteren. Als de snelheid echt goed in de keten zit, dan kan logistiek zich beter richten op de meest actuele vraag van consumenten en werken aan de waardeketen van de toekomst,

 

GS1 Nederland, Mercareon en Caroz ondersteunen het initiatief om ketensamenwerking en logistieke innovatie op deze manier te stimuleren. GS1 Nederland vraagt hiermee aandacht voor het GS1(pallet)-label en verzendbericht om de goederenontvangst te versnellen.

 

Op 2 oktober worden de meetresultaten  en de bevindingen aan de markt gepresenteerd. Een aantal andere partijen uit de levensmiddelsector hebben al concrete interesse getoond om volgend jaar ook een actieve rol te spelen in het NK Speed Docking. Hiermee hoopt de organisatie het initiatief blijvend op de kaart te zetten.

Reageer op dit artikel