nieuws

GreenCat introduceert geïntegreerde reistijdvoorspelling

Distributie

GreenCat introduceert geïntegreerde reistijdvoorspelling
GrrenCat Jasper van Schelven

RITS: ‘Reistijdverwachting in transport management systemen’ moet bijdragen aan betere wegbenutting en doorstroming. In de nieuwste release 2011.2 van het Cat4TransportOperator TMS introduceert GreenCat daartoe de nieuwe geïntegreerde reistijdvoorspellingsmodule.

In plaats van alleen op gemiddelde, en dus theoretische reistijd te plannen, wordt de planner nu ook ondersteund met de op praktijk gebaseerde voorspelde reistijd. Dit zorgt volgens Jasper van Schelven (foto) voor een betere planning, omdat de voorspelling volgens hem gebaseerd is op realistische, historische data. Het project Reistijdverwachting In Transport Management Systemen (RITS) zorgt ervoor dat planners en chauffeurs van vervoerders over goede reistijdinformatie beschikken om ritten beter te plannen en files te vermijden. Ook zijn aankomsttijden bij klanten, terminals en distributiecentra nauwkeuriger te voorspellen. De Verkeersonderneming voert dit project uit in het kader van het programma ‘Beter Benutten’ van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu.

 

Overzichtelijk

De RITS module van GreenCat (onderdeel van de Groeneveld Groep) geeft de planner een duidelijk overzicht van de door de klant gevraagde opdrachttijden, de geplande tijdsvensters en de voorspelde aankomst- en vertrektijden, samen met een kaart van de route. Verder wordt met kleuren en tekst aangegeven of een activiteit te laat of misschien te vroeg gaat plaatsvinden. De voorspelde tijden kunnen vervolgens eenvoudig overgenomen worden als geplande tijden. De reistijd-voorspellingsmodule van GreenCat is gebaseerd op een samenwerking tussen PTV Locatienet, Adapticon en GreenCat, die samen één van de aan Project RITS deelnemende consortia vormen.

 

De RITS-module  wordt op de beurs ICT & Logistiek gedemonstreerd in Hal 3 op Stand C060 van GreenCat. Elke dag wordt daar een Samsung Galaxy Tab verloot onder de beste reistijdvoorspellers.

Reageer op dit artikel