nieuws

Gebruik Betuweroute 10 procent duurder

Distributie

Gebruik Betuweroute 10 procent duurder
Gebruik van de Betuweroute wordt volgend jaar 10 procent duurder.

Het gebruik van de Betuweroute wordt vanaf volgend jaar gemiddeld 10 procent duurder. Keyrail, de exploitant van de Betuweroute, heeft een akkoord hierover bereikt met de spoorwegvervoerders. Dat heeft Keyrail afgelopen vrijdag laten weten.

Volgens een woordvoerster van de branchevereniging KNV Spoorgoederenvervoer, die de onderhandelingen met Keyrail heeft gevoerd, hebben de vervoerders met veel aarzeling ingestemd met de verhoging van het tarief. "Het bedrag was eerst nog hoger, maar dat was voor ons niet acceptabel”, zegt een woordvoerster.

 

Concurrentiepositie

De Betuweroute loopt van de Rotterdamse haven naar de grens met Duitsland. KNV noemt spooraansluitingen de achilleshiel voor de concurrentiepositie van Nederlandse havens. Met de nieuwe tarieven is volgens Keyrail een ‘gezonde groei van de spoorvolumes’ in 2012 en 2013 mogelijk. In 2013 gaan de tarieven voor het gebruik van dit goederenspoor overigens nog eens met 5 procent omhoog.

 

Reageer op dit artikel