nieuws

Transalliance rust 4.000 trailers uit met volgsysteem

Distributie

Transalliance rust 4.000 trailers uit met volgsysteem
TX Magellan GEO

De Frans/Europese transportgroep Transalliance gaat eind 2011 een trailermanagement- en volgsysteem van Transics in al zijn opleggers installeren. Sinds 2002 zijn alle trekkers van de transporteur al uitgerust met een Transics-boordcomputer.

Met de TX-Magellan GEO-oplossing voor trailerbeheer wil Transalliance nu ook het gebruik van zijn trailers optimaliseren, om nog kostenefficiënter te werken. De Franse transportgroep telt ongeveer 4.000 opleggers in eigen beheer en doet regelmatig een beroep op onderaannemers. Hierdoor is niet altijd zicht op de locatie van alle trailers, zeker niet wanneer deze losgekoppeld zijn of door onderaannemers worden getrokken geworden. Dit belemmert efficiënt plannen.

 

Real-time positiebepaling

De TX-Magellan GEO trailermanagementsysteem wordt door Transics op de markt gebracht. De tracking- en tracingfunctionaliteit bepaalt de precieze positie van de opleggers, of ze nu al dan niet gekoppeld zijn aan een trekker. Elke trekker is uitgerust met een Transics-boordcomputer, die via het intranet gelinkt is met alle interne IT-programma’s.

Reageer op dit artikel