nieuws

BAM en UTS ontwikkelen groen logistiek bouwproces

Distributie

BAM Utiliteitsbouw en UTS Nederland bundelen hun krachten op logistiek gebied van het bouwproces. Met ‘Smart Building Logistics’ wordt het bouwproces aanzienlijk goedkoper en krijgt de logistiek een groener karakter.

BAM en UTS ontwikkelen groen logistiek bouwproces
BAM UTS

Het nieuwe concept ‘Smart Building Logistics’ betreft het realiseren van een groener en sneller bouwproces. Hiertoe besloten BAM en UTS een bijzondere samenwerking in de vorm van een pilot-project in Den Haag aan te gaan om het transport van en naar de bouwplaats te optimaliseren. Door simpel alle materialen voor de afbouw te verzamelen bij één overslagpunt van UTS worden ‘Just in time’ leveringen op de bouwplaatsen gerealiseerd. Hierdoor kan BAM grotere hoeveelheden materialen afnemen. Dit leidt tot andere verpakkingseenheden en minder verpakkingsmaterialen en afval. Het afval op de bouwplaats wordt door de wagens meegenomen. Hierdoor wordt een 100% beladingsgraad behaald. Door deze nieuwe aanpak waren er 90 trailerladingen minder nodig dan normaal.

 

CO2-reductie

De gecombineerde goederenstromen buiten de spitsuren en het ontbreken van deelleveringen zorgen tevens voor een afname van vrachtverkeer in stedelijk gebied en dus voor minder CO2 uitstoot. Hierdoor is er sprake van een groener en gestroomlijnder bouwproces in combinatie met duurzame mobiliteit

 

Succes

Chris Pronk (Projectleider BAM, foto links) en Marc van der Heijden (Senior Projectleider bij UTS, foto rechts) stellen dat het  pilot-project aan de Laan van der Meerdervoort in Den Haag een succes is geworden. Veel minder trailerladingen dan conventioneel zijn mogelijk gemaakt door ‘Just in Time’ leveringen in combinatie met het centrale overslagpunt bij UTS Nederland.

 

Kernactiviteiten

UTS Nederland is een leverancier van innovatieve logistieke en facilitaire diensten voor zowel de particuliere als de zakelijke markt. De hoofdactiviteiten van UTS richten zich op verhuizen, facility management, archiefservices en ICT movements. De onderneming heeft meer dan 750 medewerkers in dienst die vanuit het hoofdkantoor in Den Haag en op 25 locaties in Nederland actief zijn. BAM Utiliteitsbouw is een landelijk opererende bouwer, die zich focust op huisvesting voor bedrijven en instellingen, in alle sectoren van de markt.

Reageer op dit artikel