nieuws

Vopak, Cosco en APL kiezen voor ICS-oplossing

Distributie

Vopak, Cosco en APL kiezen voor ICS-oplossing
Vopak Pieter Hoogerwaard

Vopak Agencies, Cosco Container Lines en APL maken als eerste gebruik van de aansluiting van Portbase op het Import Control System. Vopak is inmiddels live en Cosco en APL zullen snel volgen.

De oplossing van Portbase, die als eerste is gecertificeerd door de Nederlandse Douane, is een perfect werkende vooralsnog op Nederland gerichte module voor een efficiëntere en effectievere invoer van goederen. Alle andere rederijen en agenten die al voor de Portbase-oplossing hebben gekozen worden vanaf vandaag aangesloten.

 

Enthousiaste gebruikers
De eerste gebruikers van ICS in de Rotterdamse haven zijn enthousiast over de nieuwe dienstverlening. Peter den Breejen, directeur van Cosco Container Lines zegt: "Wij kiezen voor de oplossing van Portbase omdat het een betrouwbare partner is met jarenlange ervaring met haven en Douane". Peter Jongepier, managing director Benelux van APL vult aan: "Ze weten bij Portbase waar het om gaat als je praat over maritieme logistiek en Douane. En dat zie je terug in dit product."

   

Piet Hoogerwaard, managing director van Vopak (foto): "De nieuwe oplossing maakt dat de administratie een stuk effectiever kan. En dat is pure winst.  Slim is ook dat Portbase zich eerst richt op Nederland en niet vastloopt in het vinden van een oplossing voor geheel Europa. "
 
Portbase heeft samen met de douane alle functionaliteiten succesvol getest, wat heeft geresulteerd in een vrijgaveadvies van de douane. De ICS service van Portbase is daarmee gecertificeerd en klaar voor gebruik voor alle rederijen en agenten.

Reageer op dit artikel