nieuws

Nieuw zwaar bergingsvoertuig bij Smink Transport

Distributie

Nieuw zwaar bergingsvoertuig bij Smink Transport
Nieuw zwaar bergingsvoertuig bij Smink Transport

Smink Transport uit Amersfoort heeft kortgeleden een nieuw zwaar bergingsvoertuig voor vrachtwagens en autobussen in gebruik genomen. Het gaat om een Mercedes-Benz Actros van het type 4141 K 8×4 met twee gestuurde voorassen, uitgevoerd als zwaar bergingsvoertuig voor vrachtwagens en autobussen. Bij ongevallen kunnen de wegen met het voertuig snel worden vrijgemaakt.

 

Het bergingsvoertuig werd geleverd door Stern Auto uit Nijkerk. Specialisten van deze bedrijfswagendealer hebben het chassis technisch voorbereid voor de montage van de wrecker-opbouw van Omars die in Italië is aangebracht. Het voertuig is uitgerust met twee verzwaarde achterassen van 16 ton en veerpakketten van 18 ton. De lepelinstallatie om voertuigen weg te slepen mag wettelijk 9 ton tillen, maar heeft een capaciteit tot 11 ton.

 

Continu inzetbaar

Smink Transport heeft voor de zware inzet een zwaartransportontheffing tot 48 ton gekregen. Dankzij de kracht van de Mercedes-Benz Actros en de wettelijke ontheffingen kan Smink de wegen snel vrij maken bij een ongeval om de doorstroming te optimaliseren. De Actros is op verzoek van Smink voorzien van een handgeschakelde transmissie. Het aanrijden, het tot op de centimeter nauwkeurig manoeuvreren en het jutteren bij het vlottrekken van een voertuig, gaat volgens Smink erg op gevoel en dat verloopt beter bij handmatig schakelen. De nieuwe Actros is met vijf ploegen van twee man 24 uur per dag, zeven dagen per week inzetbaar.

Reageer op dit artikel