nieuws

Kamps Transport zet twee ecocombi’s in

Distributie

Kamps Transport zet twee ecocombi’s in
Kamps Transport zet twee ecocombi’s in

Transportbedrijf Kamps Transport uit Pijnacker heeft twee ecocombi’s (LZV’s) in gebruikgenomen voor het transport van containers. De combinaties kunnen ieder drie teu transporteren. Via de inzet van deze voertuigen wil Kamps Transport een bijdrage leveren aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en aan een beter milieu. Daarnaast hoopt het bedrijf een kostenbesparing te realiseren.

 

De beslissing om te gaan rijden met Eco-combi’s ging zeker niet over een nacht ijs. De eerste insteek van het project kwam voort uit het streven naar maatschappelijk verantwoord ondernemen, een onderwerp dat bij Kamps Transport hoog in het vaandel staat. Directeur Bob Kamps: "We schaffen niet alleen zuinige trucks aan, maar investeren ook in eco-combi’s om bijdrage te leveren aan een beter milieu." Daarnaast verwacht Kamps dat de combi’s een zekere kostenbesparing gaan opleveren voor het bedrijf.

 

Enthousiast

Na een periode van aanvraagprocedures en goedkeuringen door verschillende instanties werden maandag 12 april de eerste containers op het chassis van de twee eco-combi’s gezet. "Het heeft even geduurd, maar nu zijn we eindelijk onderweg", aldus Kamps. Inmiddels hebben zes chauffeurs een opleiding gevolgd om met een ecocombi te mogen rijden, spoedig zullen er nog enkele anderen volgen. De chauffeurs van Kamps waren vanaf het begin erg enthousiast over dit project.

Reageer op dit artikel