nieuws

Chauffeurs TNT aangesloten op Amber Alert

Distributie

TNT Express heeft zijn ruim 800 mobiele telefoons aangemeld voor ontvangst Amber Alerts. Zodra er een kind wordt vermist of ontvoerd en er een Amber Alert wordt uitgestuurd, ontvangen de medewerkers van TNT Express direct bericht van de politie.

Chauffeurs TNT aangesloten op Amber Alert
Chauffeurs TNT aangesloten op Amber Alert

TNT Express heeft ruim 300 chauffeurs en accountmanagers in dienst die de hele dag onderweg zijn. Deze extra ogen op de weg zijn van grote waarde voor de politie in geval van een ontvoering van een kind.

 

Chauffeurs waardevol 

"Hoe meer mensen uitkijken naar een vermist of ontvoerd kind, hoe groter de kans dat het kind op tijd wordt teruggevonden", aldus Frank Hoen, directeur van softwarebedrijf Netpresenter, het bedrijf achter Amber Alert Nederland. "Mensen die veel onderweg zijn, zoals de chauffeurs van TNT Express, zijn daarbij extra waardevol. Zeker als er bijvoorbeeld een kenteken bekend is."

 

Betrokkenheid

Na het meest recente Amber Alert van Katja Leendertz besloot TNT Express zich aan te melden. "Dit verzoek past geheel in de betrokkenheid die onze medewerkers tonen. Niet alleen in het bedrijf en de wereld om ons heen, maar ook bij een vermist meisje als Katja," aldus Rob van den Helder, Managing Director van TNT Express.

 

Gevaar 

Amber Alert, een gezamenlijk initiatief van softwarebedrijf Netpresenter en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), is een landelijk waarschuwingssysteem dat wordt gebruikt om heel Nederland te waarschuwen wanneer er een kind wordt vermist of ontvoerd en gevreesd wordt dat het leven of de gezondheid van het kind gevaar loopt.

 

(Transport) bedrijven kunnen zich gratis aanmelden voor de sms-dienst. De sms-jes bevatten een link naar een mobiele website met daarop een foto van het vermiste of ontvoerde kind.

Reageer op dit artikel