nieuws

Binnenstadservice.nl nu ook in Maastricht

Distributie

Binnenstadservice.nl nu ook in Maastricht
Na Den Bosch maakt ook Maastricht gebruik van Binnenstadservice.nl

De stadsdistributieformule Binnenstadservice.nl start binnenkort ook in Maastricht. Op maandagochtend 6 juli ondertekenen winkeliers in de Limburgse hoofdstad een intentieovereenkomst met Binnenstadservice.nl Maastricht. Beide partijen realiseren gezamenlijk het distributiecentrum buiten de stad dat fungeert als afleveradres voor de aangesloten winkeliers.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat is inmiddels fervent voorstander van dit stadsdistributieconcept en zegt dat steden door gebruik te maken Binnenstadservice.nl beter bereikbaar worden en dat de doorstroming op het hoofdwegennet wordt verbeterd.

Dit enthousiasme heeft erin geresulteerd dat minister Camiel Eurlings op 6 juli zelf de openingshandeling komt verrichten door symbolisch het eerste pakket van Binnenstadservice.nl uit te reiken aan één van de deelnemende winkeliers.

 

Schone binnenstad

Het doel van de Binnenstadservice.nl is om de bevoorrading van winkels te bundelen waardoor er minder (vracht)auto’s de binnenstad in hoeven. Zo blijft de binnenstad van Maastricht leefbaar, schoon en bereikbaar. In Nijmegen zag Binnenstadservice.nl het levenslicht.

 

Veel animo 

Ook Den Bosch heeft sinds maart van dit jaar een vestiging. Arnhem zal eveneens vanaf september dit jaar gebruik gaan maken van de diensten van Binnenstadservice.nl.

Reageer op dit artikel