nieuws

Maastricht sluit twee straten voor vrachtverkeer

Distributie

Maastricht sluit twee straten voor vrachtverkeer
Eerste succesje in Maastricht voor Ambassadeur Stedelijke Distributie Eric Janse de Jonge

De gemeente Maastricht sluit, met uitzondering van bestemmingsverkeer, de Ambyerstraat en de Meerssenerweg af voor vrachtverkeer. De sluiting is bedoeld om de luchtkwaliteit- de leefbaarheid in deze straten te verbeteren. In eerste instantie werd een milieuzone overwogen maar die bleek niet haalbaar.

Dit besluit is de uitkomst van de bemiddeling door Eric Janse de Jonge, Ambassadeur Stedelijke Distributie, bij het conflict tussen de gemeente Maastricht en bedrijfslevenorganisaties EVO en TLN over de voorgenomen invoering van milieuzones in de wijken Amby en Nazareth.

De maatregel geldt in ieder geval totdat de A2 ondertunneling bij Maastricht gereed is. Daarna wordt het besluit herzien, zo meldt de gemeente Maastricht.

 

Convenant milieuzones

Erik Janse de Jonge is door alle partijen gevraagd te bemiddelen bij een conflict dat al een tijdje liep. Na overleg is gebleken dat een milieuzone op beide wegen niet zou helpen om de problemen daar te bestrijden. De wegen behoren niet tot het type wegen waar milieuzones geschikt voor zijn volgens de landelijke afspraken uit het convenant milieuzones.

 

Verbetering luchtkwaliteit

Daarnaast is afsluiting voor vrachtverkeer, met uitzondering van bestemmingsverkeer, een effectievere en beter te handhaven maatregel. Verbetering van luchtkwaliteit en leefbaarheid nemen zo sterker toe.

Reageer op dit artikel