nieuws

Traditionele supply chain denken moet overboord

Distributie

Traditionele supply chain denken moet overboord
Luchtvaart en defensieindustrie moeten traditionele supply chain denken overboord zetten

Luchtvaart en defensiebedrijven moeten zo snel mogelijk toe naar een andere manier van supply chain-denken. Dat zeggen consultants van Deloitte nadat ze onderzoek deden naar deze sectoren. Het niet aanpassen van de sc-denkwijze kan desastreuze gevolgen hebben voor de kostenontwikkelingen en zelfs de toekomst van deze industrieën.

Deloitte komt met de waarschuwing omdat veel bedrijven in de luchtvaart en defensie sectoren recentelijk met allerlei problemen te maken hebben gehad. Deze problemen waren het gevolg van veranderingen binnen de supply chain. Voorbeelden als kostenoverschrijdingen, vertraging bij de presentatie van producten (Airbus) en gemiste afleverdata. Deze zaken zijn volgens Deloitte het gevolg van aanpassingen in de oude supply chain, waarmee vliegtuigproducenten en defensie probeerden vertragingen te verhelpen, maar die in feite kijkend naar de hele supply chain inefficiëntie brachten.

 

Incidentele aanpassingen gezien als ‘set-back’

Het doen van incidentele aanpassingen in een supply chain, zonder te kijken wat dit voor de hele keten betekent, omschrijven de consultants van Deloitte als een ‘set-back’, netjes verwoord is dat een ‘teruggang’. De aanpassingen hebben sub-optimale prestaties elders in de keten tot gevolg en zijn een typisch voorbeeld van de traditionele kijk op supply chains. En die traditionele kijk moet zo snel mogelijk overboord worden gegooid.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel