nieuws

TLN wil een anti-overvalpas

Distributie

TLN wil een anti-overvalpas
Het TLN-konvooi op weg naar Hazeldonk

Brancheorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) pleit voor invoering van een zogenoemde Vulnerable Load Card. Deze pas geeft vrachtwagenchauffeurs met diefstalgevoelige lading het recht om niet direct te hoeven stoppen voor de politie. Vandaag vertrok een konvooi naar Brussel.

Chauffeurs kunnen de kaart onderweg tonen wanneer zij twijfelen over een eventuele aanhouding. Aanleiding voor de speciale pas is de recente overval op een chauffeur door nepagenten in Frankrijk. “Het persoonlijk leed en de dreiging die hiermee gemoeid gaan, zijn voor chauffeurs immens. Bovendien wordt het vertrouwen in de integriteit van transportsystemen door dergelijke georganiseerde criminaliteit in het hart geraakt”, aldus TLN.

 

Economische schade

Transport en Logistiek Nederland houdt vandaag een actie voor bewustwording van de noodzaak van extra maatregelen op het gebied van transportcriminaliteit. Opsporingsinstanties moeten beter samenwerken en het bestrijden van criminaliteit beter afstemmen. De economische schade van transportcriminaliteit is groot. Het gaat in Europa om een schadebedrag van meer dan 8 miljard euro per jaar.

 

Konvooi naar Brussel

Op een parkeerplaats bij Hazeldonk verzamelden zich vanochtend zo’n 15 vrachtauto’s waar algemeen directeur van TLN Ron van ’t Schip een kort statement heeft geven. Daarna vertrok een konvooi naar Brussel. Op de trappen van het Europees Parlement boden Ron van ’t Schip en Hubert Linssen (IRU) een petitie met een verklaring aan aan de Europese instellingen.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel