fotoreportage

Post Kogeko investeert in koelmachines en trekkers

Distributie 2132

Logistiek dienstverlener Post-Kogeko vervangt een deel van haar trailer- en trekkervloot. Naast nieuwe koelmachines schaft het bedrijf Scania trekkers aan.

Post Kogeko investeert in koelmachines en trekkers

Post Kogeko investeert in  dertig nieuwe koelmachines van het type Vector 1950. Ze worden opgebouwd op een even zo groot aantal Schmitz-trailers. 20 trailers worden uitgerust met monotemp machines  en 10 met multitemp  machines. De multi temp trailers  beschikken over twee gescheiden compartimenten.

Nieuw Scania trekkers

Vorige week maakte de logistieke dienstverlener al bekend dat het 25 nieuwe Scania trekkers aanschaft van het type R410 Topline. Geheel nieuw voor Post-Kogeko is het gebruik van de Scania werkplaats voor reparatie en onderhoud. Tot nu toe deed het bedrijf het onderhoud zelf. Post Kogeko denkt door het onderhoud bij Scania onder te brengen efficiënter te zijn.

Weg omhoog

De investeringen volgen op moeizame jaren voor Post Kogeko. Het bedrijf heeft onderdelen afgestoten om te overleven. Die periode is afgesloten.  Chris Beezemer, logistiek directeur: “Inmiddels heeft Post Kogeko de weg naar boven gevonden. Het laatste kwartaal van 2015 hebben wij break-even gedraaid. In het kader van herstellen hoort ook dat de vloot jong en gezond blijft. Daarvoor is vervanging nodig. Oude eenheden waar hoge onderhoudslasten voor worden voorzien zijn daarom vervangen voor nieuwe eenheden. Op die manier kan Post Kogeko nog verder herstellen. Bovendien draagt deze vervanging bij aan de verdere verduurzaming die wij nodig achten.”

 

Reageer op dit artikel