blog

Nederland verliest ongemerkt concurrentiepositie

Distributie

Nederland verliest ongemerkt concurrentiepositie
Logistiek Concurrentie

We halen keurig onze duurzaamheidsdoelstelling, maar dat komt vooral omdat we minder doen! Ondertussen lopen we steeds verder achter, zonder dat we het door hebben.

Volgens de laatste stand van zaken blijft Nederland en ook de Nederlandse industrie zakken op de lijst van landen die hoog scoren op het gebied van duurzaamheid. In de ons omringende landen, zoals Duitsland, Frankrijk, UK en zelfs Spanje en Italië gaat dat veel beter (bron: survey E&Y).

     

Nederland laat het liggen

Op de indices over duurzaamheid scoort Nederland tussen de 14e en 21e plaats, afhankelijk van de meegenomen variabelen. Met andere woorden: Nederland laat het hier liggen, waardoor haar concurrentiepositie verslechterd. Toch wordt op dit moment de CO2 reductie-doelstelling wel gehaald. Niet omdat we duurzamer bezig zijn, maar vooral omdat we minder doen, zeker ten opzichte van onze concurrentie.

       

Nu handelen

Mijn stelling is dan ook, dat we nu moeten handelen om dat te veranderen, zowel de regering als de ondernemers. Als we dit niet doen zullen we achterblijven en zal onze concurrentiepositie steeds zwakker worden. Onze logistieke toppositie zullen we daardoor kwijt gaan raken! Er moet nu echt iets gebeuren. Wat gaan we doen?

Reageer op dit artikel