blog

Nix nieuws onder de zon

Distributie

Donderdag 28 mei was het IT event van Punch in Houten. Er was niets nieuws te zien. Bent u niet geweest, dan heeft u geen wereldprimeurs gemist.

Was er dan helemaal niets te zien? Natuurlijk wel. Mijn conclusie is dat de aanwezige leveranciers allemaal een paar zinvolle punten aan hun product hadden toegevoegd. Wensen uit de markt die in de praktijk het leven aangenamer maken. Dat niemand in deze roerige tijden op grote omzwaaien en investeringen zit te wachten was bij de leveranciers heel goed duidelijk.

 

Daarnaast was het goed even bij te praten met de vele bekenden die ook aanwezig waren. Bij het wegvallen van andere beurzen was de dag namelijk een goede gelegenheid de markt voor transport-ICT bij elkaar te zien en te spreken.

 

Het thema dit jaar was innovatie. En dat was naar mijn idee vooral bedoeld voor de doelgroep, de vervoerders. Gelukkig blijkt uit enkele verkenningen en de vragen op de beurs dit  in de praktijk ook het geval. De verschillende vervoerders die het bijna zonder uitzondering rustiger hebben, gebruiken de tijd goed stappen te maken in hun ICT-omgeving. Dit werd bevestigd door de jaarlijkse TLN ICT-enquete: de investeringen staan op een laag pitje maar wat nog geïnvesteerd wordt gaat voor een belangrijk deel naar ICT. Op zich is dit logisch en verstandig. ICT trajecten zijn niet slechts het aanschaffen van een module of softwarepakket: alles wat hier omheen moet worden gedaan om dit goed aan de gang te krijgen overstijgt vaak de investeringen enkele malen. En vaak is tijdgebrek een belangrijke faal-factor. Juist in rustiger tijden is er wat meer gelegenheid hier voldoende tijd aan te besteden. Een goede keuze voor die vervoerders die willen en (en met name) kunnen innoveren.

 

Tenslotte een compliment voor Punch die het aandurfde om een dergelijke beurs in deze roerige tijden door te laten gaan. En gelukkig met voldoende aandacht en (overwegend) positieve ervaringen.

Reageer op dit artikel