blog

Een nieuwe start…

Distributie

Als dit jaar uw goede voornemen bestaat uit het implementeren van een nieuw TMS, dan kan dat wel eens mislukken. Dat ligt niet aan uw goede voornemens, maar aan de drukte die de meeste TMS-leveranciers momenteel doormaken. Na jarenlang kwakkelen, de haperende economie en de daarmee tanende investeringen van de logistieke dienstverleners, is het vertrouwen weer terug en probeert iedereen zijn achterstand in ICT-investeringen te corrigeren.

Recent gaf een leverancier zelfs aan dat er het eerste half jaar geen enkele mogelijkheid was een project te starten, en mogelijk de rest van het jaar ook nog niet. Voor de leveranciers een geweldige situatie: een overvolle orderportefeuille en kortingen zijn nauwelijks aan de orde.

 

Als u nu dus uw achterstand wilt inlopen, dan is dat een probleem: het is dringen, de noodzakelijke experts zijn schaars en veel onderhandelingsruimte is er ook niet. Terwijl het nu wellicht harder dan ooit nodig is met het groeiende volume aan werk de juiste ondersteuning aan de organisatie te geven.

 

Een aantal logistieke dienstverleners hebben de drukte voorzien en zijn recent gestart met een nieuw TMS. Dat is nog een heel traject op zich, maar de mogelijkheden die er vandaag de dag zijn helpen de organisatie een grotere hoeveelheid werk per medewerkers te verwerken. Zij zijn klaar voor een verdere groei. In de nieuwe TMS-pakketten zitten steeds meer faciliteiten om het rendement te bewaken. En zoals iedereen weet: als het (te) druk wordt dan is iedereen al blij dat het werk afgerond is. En met het groeien in het volume, het stijgende tekort aan chauffeurs en charters is het belangrijker dan ooit dat de organisatie doorlopend het rendement bewaakt. Er is echter ook een lichtpuntje: met alle informatie uit de moderne TMS-en is het ook steeds makkelijker bij uw opdrachtgevers aan te tonen dat de tarieven omhoog moeten.

Reageer op dit artikel