artikel

‘RFID- en TMS zijn belangrijke speerpunten voor mij

Distributie

‘RFID- en TMS zijn belangrijke speerpunten voor mij

Henk van Heerde, innovatieadviseur bij Syntens, beleeft alweer zijn tiende Logistica. Tijdens ICT & Logistiek, die gelijktijdig met de Logistica plaatsvindt, zal hij met collega Frank Bontekoe iedere dag een presentatie verzorgen waarin beide ingaan op de vraag: welke (ICT)-innovatie bepaalt uw toekomst? Naast de presentatie wil de ervaren beursganger zijn tijd zo goed mogelijk besteden met een bezoek aan zowel ICT & Logistiek als de Logistica.

“Ik verwacht van de exposanten dat zij met name helder aangeven welke innovaties zij bieden richting de logistieke ondernemer en waarom is hun huidige aanbod beter dan tot dusver of beter dan die van de concurrent. Als ik in de huid kruip van een drukke transportondernemer of een groothandelaar die ik regelmatig bezoek vanuit Syntens dan wil ik net als zij mijn tijd op de beurs zo efficiënt mogelijk besteden. Ik wil dus vlot naar die aanbieders die voor mij interessant zijn. Dat kan ik overigens niet altijd van tevoren met huiswerk er uit halen. Ik ga in ieder geval naar onze vaste partners en de vraag zal zijn wat is er nieuw en wat bieden jullie dit jaar aan.

Bezoek is een absolute aanrader
Persoonlijk ben ik het meest geïnteresseerd in hetgeen de exposanten tonen op ICT & Logistiek. Dat betekent overigens niet dat ik de Logistica links laat liggen. Ik wil op deze beurs vooral meer te weten komen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld: voorraadsystemen, intern transportoplossingen, magazijnstellingen en automatische identificatie. Vooral in tijden van crisis is een bezoek aan een beurs als de Logistica of ICT & Logistiek een absolute aanrader want het inspireert je namelijk om nieuwe dingen toe te passen in je eigen bedrijfsomgeving.

Bijzondere interesse E-Fulfilment Expo
Ik zelf ga in de voorbereiding op de beurs vooral uitzoeken wat er op het gebied van TMS-systemen zoal wordt aangeboden door de exposanten. Daarnaast ben ik benieuwd naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van RFID. In de E-Fulfilment Expo heb ik mij nog niet echt verdiept, maar deze beurs heeft wel mijn bijzondere interesse vooral ook omdat bij een aantal van mijn klanten extra toegevoegde waarde zit in het aspect e-fulfilment.

Ondernemers in ‘nadenkmodus’ zetten
Voor mij zelf is het de tiende Logistica. Namens Syntens geef ik iedere beursdag samen met Frank Bontekoe een presentatie op ICT & Logistiek. De laatste jaren is dat zo gegroeid. Het levert ons extra publiciteit op en het is onderdeel van de invulling van onze opdracht vanuit het ministerie van Economische Zaken Landbouw en Innovatie (EL&I) om bedrijven aan te zetten tot innovatie. Ik weet zeker dat veel ondernemers af zullen komen op onze presentaties. Belangrijkste voor ons is dat we ondernemers aanzetten tot wat ik noem de ‘nadenkmodus’ waarin ze zelf moeten bepalen of ze wel of niet moeten innoveren. Logistieke software is daarbinnen een ‘enabler’, waarmee ze hun bedrijfsprocessen kwalitatief beter en goedkoper kunnen maken. Het levert in mijn ogen uiteindelijk ook daadwerkelijk innovaties op waar bedrijven van gaan profiteren.

Kritische opmerkingen
In de zijlijn levert onze presentatie ook voor de ICT-leveranciers een beter beeld op van welk aanbod ze moeten leveren aan hun klanten en welke dingen ze zouden moeten ontwikkelen. Ook zullen we als onafhankelijke partij niet nalaten om kritische opmerkingen te plaatsen over de wijze waarop leveranciers hun innovaties presenteren. Van belang voor ons is uiteindelijk dat we tijdens beide beurzen twee belangrijke doelgroepen ontmoeten: enerzijds de logistieke leveranciers en anderzijds hun afnemers.”

Henk van Heerde en Frank Bontekoe geven tijdens ICT & Logistiek hun gezamenlijk presentatie met als titel: Welke innovatie bepaalt uw toekomst? op dinsdag (13 november), donderdag (14 november) van 12:30 tot 13:15 en op woensdag (15 november) en vrijdag (16 november) van 10:30 tot 11:15. De presentatie vindt alle dagen plaats in Theater Geel.

Reageer op dit artikel