artikel

Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2012: Thom van Erven

Distributie

Nederlandse Scriptieprijs Logistiek 2012: Thom van Erven
Thom van Erven Nederlandse Scriptieprijs logistiek

De Nederlandse scriptieprijs Logistiek is ontstaan in 2009 en heeft als doel studenten die een Bachelor-scriptie schrijven waarin logistiek een belangrijke rol speelt, aan te moedigen een kwalitatief uitstekende prestatie te leveren. Tevens krijgt logistiek talent de kans zich te profileren en hun onderzoeksresultaten aan een breder publiek te presenteren. Thom van Erven is een van de kanshebbers voor de prijs in 2012.

Woonplaats: Breda

Leeftijd: 24

  

Korte introductie van de scriptie 

"Ongetwijfeld zal iedereen het er over eens zijn dat het milieu en duurzaamheid steeds belangrijker wordt in de maatschappij, dit beïnvloed ook het bedrijfsleven. De logistieke sector wordt vaak als een vervuilende sector gezien, doordat mensen denken aan vrachtwagens en de bijbehorende CO2 uitstoot. Daarom is het juist voor de logistieke sector van groot belang om zich milieuvriendelijk te profileren. Dit zou onder andere gedaan kunnen worden door het gebruiken van alternatieve, minder vervuilende brandstoffen, op deze manier zou eveneens de uitputting van fossiele brandstoffen kunnen worden voorkomen. Alleen de vraag is welke brandstof is nu het meest geschikt voor de transportsector.

            

Sterke punten scriptie

De sterke punten van mijn scriptie zijn dat inspeelt op de actualiteit, het duurzaamheids vraagstuk is voor veel bedrijven aan de orde en ze weten vaak nog niet goed hoe ze hier vorm aan moeten geven. Daarnaast, worden alternatieve brandstoffen steeds interessanter voor bedrijven door de hoge brandstofprijzen. Ook zijn de resultaten van mijn onderzoek breed toepasbaar, het is niet gericht op een enkel bedrijf of sector, maar op de gehele transportsector.

       

Wat betekent logistiek voor jou?

Wat betekent logistiek voor mij? Op de NHTV heb ik vaak de metafoor gehoord; logistiek is alles en overal om je heen. Daar ben ik het wel mee eens, logistiek is zo breed dat het, volgens mij, niet kort te omschrijven is, achter alles wat je ziet zit logistiek.

   

Waar zie je jezelf over vijf jaar?

Omdat logistiek zo breed is zou ik ook geen idee hebben waar ik over 5 jaar mee bezig zal zijn, ik laat me gewoon mee voeren met de stroom en dan merk ik vanzelf waar ik in het logistieke veld uitkom."

Reageer op dit artikel