artikel

Skepr platform op het punt van doorbreken

Distributie

Skepr platform op het punt van doorbreken
Ivo Fokke

Ivo Fokke bedacht een logistieke softwareoplossing die geschikt is voor kleine en middelgrote logistieke bedrijven. Vooral in het buitenland lijkt het product aan te slaan bij 3PL dienstverleners.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 23 september 2011.

“Ik ben al een tijdje bezig met Skepr. Sinds begin dit jaar ben ik de applicatie aan het uitrollen en actief bezig om het verder in de markt te zetten. Het woord skep komt van bijenkorf. Een skepper is een mandenmaker. De bijenkorven (warehouses), de bijen (transport) en de honing (producten in (web)winkels) symboliseren onze logistieke ambities. Niets staat ons in de weg om de markt op te gaan met onze logistieke oplossing. Wij willen alle processen voor logistieke dienstverleners inzichtelijk maken.

   

Veel logistieke softwareoplossingen zijn te ingewikkeld en te duur voor kleine bedrijven, waardoor ze vaak blijven zitten met inefficiënte handmatige processen. Deze processen zijn vaak niet schaalbaar om mee door te groeien en of bestaande klanten van een betere en bredere service te voorzien. Hier spelen wij met Skepr op in. Dit doen we door generieke logistieke functionaliteit via een hosted platform aan te bieden zonder committent en tegen betaalbare prijzen. In het kort levert Skepr logistieke software die simpel, schaalbaar en betaalbaar is.

  

Vaak is de aangeboden functionaliteit in logistieke oplossingen hetzelfde en gebouwd om de specifieke eisen van klanten te kunnen faciliteren. Wij zijn een stap teruggegaan en hebben gekeken vanuit het perspectief van een 3PL dienstverlener. We wilden iets bedenken dat makkelijk werkt en geschikt is voor kleine en middelgrote ondernemingen. De markt waarvoor grote systemen te duur of te groot zijn. Skepr is een ‘Cloud’ oplossing, er staat dus maar één versie live, waardoor het onderhoud makkelijker is en we onze prijzen laag kunnen houden.

       

Op dit moment werk ik samen met vijf anderen aan het product om het goed in de markt te zetten. Het loopt aardig, vooral in het buitenland. We zijn vooral bezig met online demonstraties aan bedrijven in de Verenigde Staten en Engeland. De markt in het buitenland is vele malen groter dan die in Nederland, we schatten onze markt in op 120.000 3PL dienstverleners. Hoe meer bedrijven aan Skepr zijn gekoppeld, en dus zijn opgenomen in ons netwerk, hoe beter. De bedoeling is namelijk dat er ook logistieke diensten via ons netwerk worden uitbesteed. Daarnaast willen we de back ends van webshops gaan bedienen. Onze klanten hoeven niet al hun diensten in Skepr te zetten, maar kunnen er bewust voor kiezen welke onderdelen ze zelf willen doen en welke niet. Denk aan order entry en track & trace.

Als bedrijf opereren we nu nog vanaf een tijdelijke broedplaats voor jonge ondernemers aan het Museumplein in Amsterdam. We blijven in Nederland en verhuizen binnenkort naar een groter representatief pand in Almere.”

  

Ivo Fokke (34)

#studeerde autotechniek aan de HAN

#werkte een aantal jaren in de logistiek bij Innovate-IT en Kewill

#startte verschillende bedrijven op waaronder Skepr, een logistiek softwareplatform

#krijgt subsidie om met Skepr Amerika te veroveren

Over vijf jaar:

#Skepr wereldwijd op de kaart

Een nieuwe generatie komt met frisse ideeën. In de rubriek #talent ruim baan voor studenten en young professionals die een podium verdienen.

Reageer op dit artikel