artikel

Scenario’s en simuleren

Distributie

Een belangrijk voordeel van de plansoftware is het doorrekenen van scenario’s. Een scenario is bijvoorbeeld van toepassing bij een potentiële opdrachtgever.

U vraagt van de opdrachtgever voor 5 dagen de zendingen op. Door nu de bestaande zendingen aan te vullen met de nieuwe zendingen en de planner op een rustig moment de planning over te laten doen, kunt over een paar dagen bekijken in hoeverre het pakket nieuwe zendingen past in uw lopende pakket. In het algemeen zult u een X-tal extra kilometers en uren maken en een bepaald bedrag hiervoor ontvangen.  Door dit over een paar dagen te bekijken kunt u kijken in hoeverre de nieuwe opdrachtgever past in het pakket en welk tarief u hier minimaal voor moet vragen.

 

Arbeidsintensief

Overigens zijn dit soort scenario’s wel intensief werk. Het doorrekenen van een planning met nieuwe, nog niet bekende stops kan zomaar enkele uren per planning vragen. Tegelijkertijd is het een uitstekende oefening waarbij de planner vooraf al gevoel opbouwt met  de effecten die het nieuwe ladingpakket heeft op zijn lopende planning. De investering is dus vaak de moeite waard.

Reageer op dit artikel