artikel

Introductie ritplanning

Distributie

Ritplanningsoftware bestaat feitelijk al vele jaren. Toch staat het zelden in de publiciteit en er worden niet veel echte innovaties gemeld. Het laatste jaar staat met name in het teken van integratie, waarbij deze software gekoppeld wordt met andere oplossingen (bijvoorbeeld boordcomputersoftware en Transport Management Software).

Ritplanningsoftware is niet zomaar een speeltje van de planner: het is hoogwaardige software die de planner moet helpen de puzzel van orders, adressen en middelen op te lossen. Daarbij werkt een planner vanuit zijn intuïtie vaak stapsgewijs: eerst alle zendingen naar regio A, dan regio B, dan de auto’s in groep X etcetera. Planningssoftware kan verschillende routes berekenen en komt mogelijk met oplossingen waar de planners niet bij stil hebben gestaan, bijvoorbeeld regio’s A en B combineren.

 

In dit dossier wordt beschreven wat de achtergronden van de software zijn, hoe het werkt en waar u op moet letten bij het kiezen, kopen en implementeren. Omdat de software niet goedkoop is en u bovendien moet rekenen op voldoende tijdbesteding om de software te integreren en vertrouwd te maken is het verstandig dit gedegen voor te bereiden.

Reageer op dit artikel