artikel

Het selecteren van ritplanningssoftware

Distributie

Dit hoofdstuk beschrijft twee stappen bij het invoeren van ritplanningssoftware: selecteren en implementeren. Beide liggen in elkaar verlengde.

De  tijd is voorbij dat de markt zeer overzichtelijk was en de functionaliteit standaard. U kunt dat echter nog steeds doen: kopen wat uw buurman heeft en gewoon beginnen. U zult meestal van zo’n keuze positieve effecten kunnen verwachten. In het slechtste geval komt u er echter achter dat u de verkeerde software heeft gekocht (met onnodige kosten). Vaak wordt achteraf ook duidelijk dat voor uw situatie een betere configuratie noodzakelijk is, waardoor de software veel beter uw situatie ondersteunt. Daarbij wordt vaak vergeten dat een planner moet werken met een softwarepakket dat niet handelt zoals hij logisch vindt. In plaats van helpen werkt de software op sommige momenten zelfs tegen. In de climax die er richting het eind van de dag op veel planningen optreedt is dit voor een planner zeer vervelend.

Reageer op dit artikel