artikel

Bas Kooy Transport succesvol met KPI-module

Distributie

Bas Kooy Transport succesvol met KPI-module

Yellow Star Solutions heeft dYellow de KPI module succesvol geïmplementeerd bij Bas Kooy Transport. Na 1 dag volgde al gelijk het eerste resultaat en het bedrijf kreeg een ongekend inzicht.

 

Yellow Star Solutions heeft dYellow de KPI module succesvol geïmplementeerd bij Bas Kooy Transport. Na 1 dag volgde al gelijk het eerste resultaat en het bedrijf kreeg een ongekend inzicht.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Bas Kooy Transport Leverancier/dienstverlener: Yellow Star Solutions
Plaats: Dirksland
Branche: Transport Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek Datum ingebruikname:
Productnaam:

Bas Kooy Transport (sinds 1963) is specialist in container transport, schroottransport (schrootvervoer), afvaltransport en alle andere losgestorte goederensoorten wat vraagt om flexibiliteit van de dienstverlening. Bas Kooy Transport voorziet hierin met 550 afzetcontainers en een modern wagenpark waaronder ook kieptrailers. Speerpunten in de organisatie zijn schroottransport en afvaltransport.


Overkoepelende realtime management informatie
Bas Kooy werkt met een Transport Management Systeem (TMS) van Artsystem, het een financieel systeem van Cash en de boordcomputer en fleet management oplossing van Transics. In deze applicaties wordt heel veel operationele en financiële informatie geregistreerd. Bas Kooy wilde graag overkoepelende realtime management informatie. De dashboard tool moest eenvoudig te bedienden en te koppelen zijn en moest de informatie realtime en overzichtelijk presenteren. Met behulp van de dasboard tool en de daarin gedefinieerde overzichten en meters, moeten de medewerkers de processen realtime kunnen monitoren en bijsturen.


Mogelijke oplossingen
In de markt zijn diverse dasboard modules te koop, maar Bas Kooy was op zoek naar een dashboard waar je geen technisch kennis voor nodig hebt en waar de eindgebruiker d.m.v. een wizard geholpen en geadviseerd wordt bij het opzetten voor zijn specifieke dasboard meter. Daarnaast was Bas Kooy op zoek naar een partner met businesskennis en hen kan adviseren bij het verbeteren van hun processen. Yellow Star Solutions levert zowel een flexibele tool als ook de juiste organisatie, ervaring en de mogelijkheid om het Dashboard te integreren met de Databases van Artsystem, Transics en Cash.


Welke functionaliteit is er geleverd?
Na één dag was het dashboard van Yellow Star geïnstalleerd, de connectie naar de onderliggende databases gerealiseerd en heeft de planner inzicht in de gemiddelde wachttijd per chauffeur op bij de voor hen meest voorkomende laad / losadressen. Met deze informatie kon direct onderzocht worden waarom er verschillen zijn tussen de wachttijden van de ene en de ander chauffeur. Nu kan Bas Kooy dit proces verbeteren op basis van realtime feiten.

Waartoe nu is Bas Kooy nog meer in staat.
Met behulp van het YellowStar Dashboard kan Bas Kooy zelf eenvoudig aanvullende financiële en operationele management grafieken/meters definiëren en de processen monitoren en verbeteren.

Vervolgprojecten
Yellow Star Solutions gaat samen met Bas Kooy analyseren welke Transport Verbeter items
gedefinieerd kunnen worden. Aansluitend kan Bas Kooy de verbeter items vast leggen in de
TVM-tool van Yellow Star en monitoren of de gestelde verbeter stappen behaald worden.

 

Reageer op dit artikel