artikel

Breda – ‘Hazeldonk zit op één kavel na vol

Distributie

Breda – ‘Hazeldonk zit op één kavel na vol
Pytrik van Meurs

Ten zuiden van Breda, langs de A16 en de Belgische grens, ligt het bedrijventerrein Hazeldonk-Meer. Daar vinden hoofdzakelijk logistieke activiteiten plaats, al zijn er ook veel producerende bedrijven te vinden.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 19 juni 2009.

De Belg Dimitri Deiteren is vorig jaar aangesteld als parkmanager. Hij beheert zowel het Nederlandse (Hazeldonk), als het Belgische deel (Meer). Tevens fungeert hij als intermediair tussen bedrijven, en de Gemeente Breda. "De bezettingsgraad van het park is hoog", verklaart Dimitri Deiteren. "Momenteel is er nog maar één braakliggend kavel beschikbaar op een hoek van het park. De gemeente Breda beraadt zich nog over de invulling van de kavel aangezien deze beperkt wordt in haar bebouwingsmogelijkheden door de toekomstige installatie van een windturbine. Verder staan er nu vier panden te koop en/of te huur. In de afgelopen jaren is er al veel verbeterd aan de beveiliging van het park. Op Hazeldonk bestond al een surveillance, deze wordt nu ook uitgebreid naar de Belgische kant. Op de belangrijkste toeritten zijn camera’s geplaatst die sinds de zomer van 2008 operationeel zijn. Ook enkele vluchtwegen zijn nu tijdens de nachturen gesloten. Het terrein heeft verder diverse voorzieningen, zoals een wasplaats voor vrachtauto’s, chauffeursrestaurant en douane-faciliteiten. Er is momenteel ook een hotel in aanbouw.


Park Hazeldonk I, II, III Breda

Omvang park: 98 ha

Waarvan bebouwd: 84 ha

Beschikbaar voor bebouwing: 2,2 ha

Grondprijs per m2: 105-145 euro

Huurprijs per m2: geen opgave

 

Infrastructuur

Wegen: A16/E19 en A27

 

Spoor: n.v.t.

 

Water: n.v.t.

Belangrijke gebruikers

Chevrolet

De Rijke

DHL Exel Supply Chain

Frigo

Gondrand

 

Meer informatie

www.logisticcenterhazeldonk.nl

 


 ‘Dit gekozen om Franse markt beter te kunnen bedienen’

Sinds januari is het nieuwe warehouse van Mooy Logistics op het Logistic Center Hazeldonk-Meer operationeel. De logistiek dienstverlener doet geconditioneerde vervoer van groente, fruit, bloemen en planten. Het logistieke complex heeft 5.000 vierkante meter geconditioneerde crossdockruimte en 4.800 meter opslagruimte met meerdere koelcellen. De dagelijkse leiding ligt bij vestigingsmanager Pytrik van Meurs. "Onze hoofdzetel staat in Waddinxveen, waar vandaan de Duitse markt wordt bediend. De oude en krappe locatie in Breda werd alleen gebruikt voor crossdock-activiteiten met bestemming Frankrijk. Om de Franse markt beter te kunnen bedienen, is gekozen voor de locatie Hazeldonk. Hier is voldoende ruimte voor opslag en diverse VAL-activiteiten. De bouwvergunning was relatief snel rond en de nieuwbouw vergde slechts negen maanden. De infrastructuur is hier opgeknapt, waardoor de bereikbaarheid is verbeterd en het park weer een frisse uitstraling heeft. Minpunt is de slechte dekking van de Nederlandse GSM-netwerkproviders. We zitten regelmatig op het Belgische netwerk, met als gevolg onnodig hoge telefoonkosten."

 

Reageer op dit artikel