artikel

Van der Helm verbetert routeplanning

Distributie

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Van der Helm Transportgroep   Leverancier/dienstverlener: Ortec Plaats: Den Hoorn   Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: Productnaam: Ortec Transport & Distribution   Van der Helm Transportgroep uit Den Hoorn rijdt internationaal met een vloot van zestig vrachtauto’s. Om alles volgens planning en zo efficiënt mogelijk te laten […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Van der Helm Transportgroep   Leverancier/dienstverlener: Ortec
Plaats: Den Hoorn  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Ortec Transport & Distribution  

Van der Helm Transportgroep uit Den Hoorn rijdt internationaal met een vloot van zestig vrachtauto’s. Om alles volgens planning en zo efficiënt mogelijk te laten verlopen, gebruikt het bedrijf tot de dag van vandaag het programma Gateway. Eind 2007 is het computerprogramma Transport & Distribution van Ortec aangeschaft. 

 

Planner Walter Karlas: "Eind van dit jaar moet deze programmatuur voor rit- en routeplanning op en top functioneren. We bevinden ons nu nog in een opstartfase." Het programma wordt in de toekomst puur gebruikt waarvoor het is ontworpen. Namelijk, het plannen van transporten met behulp van een directe link via gps naar de vrachtwagens toe. Dat moet er voor zorgen dat er minder lege kilometers worden gereden. De interne projectleider is Van der Helm zelf. Hij wordt daarbij geassisteerd door Karlas. "Ik moet er voor zorgdragen dat de andere drie routeplanners in de komende tijd eveneens met het programma uit de voeten kunnen."

 

Het plan was sneller op de Ortec-programmatuur over te stappen. Karlas: "Voordat alles naar wens werkt, de vrachtauto’s zijn aangepast en het pakket ook daarin is geïnstalleerd, ben je wel een paar maanden verder." Hij schat in, dat het dan wel december is. Gateway voldoet weliswaar, maar de overstap op Ortec is ingegeven door het meegaan met nieuwe ontwikkelingen. "Je kunt gewoon duidelijker zien waar vrachten zich bevinden en hoe die doelmatig te plannen." Karlas kreeg intussen enige scholing in het omgaan met het Ortec-programma. Van der Helm Transportgroep hoopt strakjes in elk geval sneller een afweging te kunnen maken tussen het inzetten van eigen wagens, of het inhuren van externe transportmiddelen. De software aanbevelen, durft Karlas momenteel nog niet. "Nee, we moeten er eerst de nodige ervaring mee hebben opgedaan."

 

 

Zie ook:

Reageer op dit artikel