artikel

6.2 Aanschafprijs

Distributie

6.2 Aanschafprijs
De kosten van aanschaf van douanesoftware varieert enorm

De aanschafprijs van een douanemanagement-systeem varieert enorm. Een systeem kan enkele tienduizenden maar ook enkele honderdduizenden euro’s kosten.

 

Voor dezelfde functionaliteit geven leveranciers variërende prijzen af. Ronald Rodts, process manager van 4PL dienstverlener Meerendonk en verantwoordelijk voor de selectie van een nieuw douane systeem, kan hierover meepraten: "Qua kosten zaten er zeer grote verschillen in de offertebedragen van de leveranciers. Het laagste bedrag lag op zo’n 70 duizend euro, en de hoogste offerte lag op meer dan 100 duizend euro."

 

Meerendonk wil voor 15 gebruikers een systeem aanschaffen en baseert haar uiteindelijke keuze vooral op de referentieverhalen die zij heeft gecheckt bij de klanten van de vier leveranciers. Een goed beeld van de kosten kunt u dus alleen krijgen indien u bij een viertal leveranciers een offerte opvraagt.

Reageer op dit artikel