artikel

2.4 Uitbesteding van de functie

Distributie

Tot slot zijn er bedrijven die de software gebruiken van hun logistiek dienstverlener (13-20%) of kiezen voor totale uitbesteding van de functie (6%). Veel bedrijven besluiten een expediteur in te schakelen die op zijn beurt een systeem voor douanemanagement heeft aangeschaft.

 

  • Voordeel: u geniet van de kennis en expertise van de douane-expediteur welke ook borg kan staan voor de verschuldigde vrachtpenningen en invoerrechten. Als u internationaal transport niet als kernactiviteit hebt dan kan dit de noodzakelijk procedures aanzienlijk versnellen. Bovendien voorkomt het boetes en naheffingen van de douane omdat er door gebrek aan kennis al snel een verkeerde goederencode in de aangifte terecht kan komen.
  • Nadeel: de kosten voor een expediteur rijzen al snel de pan uit als u meer dan vijf aangiften per dag verstuurt en/of veel repeterende zendingen aangeeft.

Komt u ook tot de conclusie dat u het beste een logistiek dienstverlener kunt inhuren? Bestel dan via logistiek.nl het kosteloze Informatiepakket Logistieke Dienstverlening met investeringshandleiding voor een goede selectie van uw dienstverlener.

Reageer op dit artikel