artikel

1.3 Vermindering van aangiftefouten

Distributie

De belastingdienst gebruikt een ingewikkeld codesysteem voor de classificatie van goederen en landen. De aangifte en de gehanteerde codering moet exact voldoen aan de regels van de belastingdienst.

 

Indien u handmatig de benodigde aangifteformulieren invult dan is de kans op fouten groot, waardoor er vertragingen kunnen optreden. Douanemanagement-software kan bijvoorbeeld zo worden ingericht dat uitsluitend de voor het bedrijf relevante productcategoriën worden getoond. Bijvoorbeeld via een koppeling met het ERP-pakket dat de onderneming gebruikt. Verder verzekert een softwareleverancier haar gebruikers van de doorvoering van actuele douanewijzigingen en codetabellen in het douanemanagement-systeem. Een goed gekozen en gecerficeerd systeem kan dus uw handel faciliteren door u als ondernemer te helpen om fouten in de aangifte te voorkomen.

Reageer op dit artikel