artikel

1.3 Techniek in een TMS

Distributie

1.3 Techniek in een TMS

TMS zijn er in alle soorten en maten. Ook ‘onder de motorkap’ verschilt het aanzienlijk. Hoe eenvoudiger een TMS, hoe makkelijker ook het onderhoud meestal is.

TMS zijn er in alle soorten en maten. Er is niet één systeem het beste voor iedereen. Niet ieder TMS ondersteunt uw specifieke proces. Maar ook ‘onder de motorkap’ verschilt het aanzienlijk. Hoe eenvoudiger een TMS, hoe makkelijker ook het onderhoud meestal is. TMS die ouder zijn, werken vaak op Unix- of IBM-AS400 varianten. Op zich betrouwbare systemen, maar de hardware is vaak duurder en support is niet zomaar te krijgen. Het is werk voor specialisten.

 

Een modern TMS leunt steeds vaker op een geavanceerde database. Microsoft SQL is een voorbeeld van een database die de afgelopen jaren sterk ontwikkeld is. De ‘gratis’ variant is MySQL. Beide databases zijn door een gemiddelde ICT-student goed te onderhouden en kunnen enorme hoeveelheden data verwerken op relatief eenvoudige hardware.

 

Kijk dus niet alleen naar de processen die het TMS ondersteunt, maar ook welk onderhoud nodig is en waar u dat gaat betrekken!

Reageer op dit artikel