artikel

Fleetmanagement met TomTom en Garmin

Distributie

Fleetmanagement met TomTom en Garmin
Fleetmanagement met TomTom en Garmin

Voor (eigen) vervoerders die geen boordcomputer nodig hebben, maar wel berichten willen uitwisselen met hun chauffeurs is er een praktische en betaalbare oplossing: een portable navigatiesysteem waarmee ook communicatie mogelijk is. TomTom en GPS Buddy bieden zo’n toepassing.

De opzet is eenvoudig: een navigatiesysteem wordt gekoppeld aan een GSM-GPRS communicatiemodem en een fleetmanagementapplicatie op internet. Daarmee is het mogelijk op kantoor de auto’s ‘live’ te volgen en orders naar het navigatiesysteem te versturen.  

Na acceptatie van een order kan de chauffeur meteen naar het nieuwe adres worden genavigeerd, terwijl hij via het navigatiesysteem ook statusberichten en eventuele opmerkingen terugstuurt.

          

Rapportages bijhouden

Met de fleetmanagementsoftware kunnen daarnaast nog rapportages worden bijgehouden, zoals ritrapporten, een kilometeradministratie en de urenregistratie van de chauffeur. Dit is in een notendop de werking van TomTom Work en GPS-Buddy.

       

Praktijkervaring

TTM.nl sprak met John de Coo, ICT manager bij AGF-handel Harrie Goesten en Dirk Louwsma, directeur van DLC Sneldistributie over hun ervaringen met respectievelijk TomTom Work en GPS-Buddy. TomTom Work AGF-handel Harrie Goesten uit Drunen werkt sinds september 2006 met TomTom Work. Het bedrijf heeft elf eigen vrachtwagens voor het distribueren en afhalen van AGF-producten in Nederland en België…

   

 Lees het hele artikel van TTM

       

Voor al het nieuws over trucks en transportmiddelen, surf naar www.TTM.nl

Reageer op dit artikel