artikel

TTM-test Mercedes-Benz Axor 1840: Zuinig en licht

Distributie

TTM-test Mercedes-Benz Axor 1840: Zuinig en licht
Test

De speciaal voor de middellange afstand ontwikkelde Mercedes-Benz Axor is nu ook leverbaar met Powershift-transmissie. De importeur timmert met de Axorvooral aan de weg met een lichte en eenvoudige ‘fleet’versie waar het hoge dak van de door TTM geteste Axor eigenlijk niet op hoort.

Banaal gezegd is de Axor een Atego-cabine op een Actros-chassis, maar wel met een ‘eigen’ krachtbron: een in Brazilië geproduceerde 12 liter lijnmotor. De Axor is écht een internationale truck, want hij wordt geproduceerd in de Turkse fabriek van Mercedes-Benz.

     

De enige keer dat TTM de in 2001 gelanceerde Axor testte was in een multi-cabinetest in februari 2006. De Axor werd toen vergeleken met onder andere een DAF 85, een smalle LX-versie van de MAN TGA, met de Renault Premium en met de Scania P-serie…

 

 

 Lees het hele artikel van TTM

 

Alles over trucks en transportmiddelen op www.ttm.nl

Reageer op dit artikel