artikel

TTM-test MAN TGL 12.210: Efficiënte vierpitter

Distributie

TTM-test MAN TGL 12.210: Efficiënte vierpitter
TTM-test MAN TGL 12.210: Efficiënte vierpitter

Toen MAN’s TGL in 2006 truck van het jaar werd testte TTM een 12 tons model dat was voorzien van een slaapcabine. De ‘Mauttruck’ werd echter nooit populair. Reden voor TTM om de TGL nogmaals aan de tand te voelen, maar dan met de cabine die erop hoort. En deze TGL voldoet natuurlijk ook aan de Euro 4-norm.

 

MAN is de enige truckfabrikant die in deze klasse een viercilinder motor aanbiedt. De 206 pk versie is de grootste van de vier cilindermotoren in de TGL. Wie meer wil, moet de stap maken naar de zwaardere en duurdere zespitter van 240 pk.

 

Om uit een viercilinder motor van 4,5 liter een vermogen van 206 pk te halen was tweetraps turbolading nodig. Daarmee wordt dan wel een koppel bereikt van 830 Nm bij 1400 omw./min. En dat is weer een niveau dat door menige zescilinder motor in deze klasse niet wordt bereikt…

 

 

Lees het hele artikel van TTM

 

 

Alles over trucks en transportmiddelen op www.ttm.nl

 

Reageer op dit artikel