artikel

Bas Logistics koppelt TMS in één keer aan OTD en ERP

Distributie

Bas Logistics koppelt TMS in één keer aan OTD en ERP
Bas Logistics

Bij Bas Logistics is er de laatste twee jaar op automatisering–gebied veel gebeurd. Nadat het bedrijf twee jaar ge–leden al overstapte op een planbord van Ortec (OTD), bleek het TMS Chainware van Kewill daar na tien jaar gebruik niet goed mee overweg te kunnen. Zo–doende werd een selectietraject gestart voor een nieuw TMS.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Bas Logistics   Leverancier/dienstverlener: GreenCat (Groeneveld)
Plaats:  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Cat4RoadHaulier TMS  

Na een grondige inventarisatie kwam de projectleiding van Bas Logistics erachter dat ook een nieuw financieel systeem nodig was. Het bedrijf selecteerde en im–plementeerde daarvoor met ehulp van Consolit een Account––View oplossing. Robert Esseling van Bas Logistics over de veranderingen: “Op 1 januari gingen we live met het TMS, maar er moeten nog wel wat plooien worden gladgestreken. Omdat we zoveel veranderingen op automatiseringgebied hebben, besloten we écht een paar stappen vooruit te maken.”
 

“Sinds de koppeling tussen het planbord OTD en het oude TMS hadden we te maken met beperkingen en datavervuiling. De keuze voor de transport management oplossing van Greencat was snel gemaakt. Wel blijkt dat we nog de nodige gaps moeten dichten. Nadat de interface tussen AccountView, OTD en het TMS Cat4RoadHaulier was aangemaakt, iets dat langer duurde dan gepland, konden we aan de slag. De afronding van een geïntegreerde koppeling tussen het TMS en ImageCapture van Scansys en onze website vindt nu plaats.”
 

“We moesten een extra slag maken, omdat de boordcomputers direct aan het planbord gekoppeld werden in plaats van het TMS. Parallel hieraan is er gestart met de in gebruik name van andere boordcomputers, de TopIq van Greencat.”

 

 

Bedrijf:
Bas Logistics, –logistiek dienstverlener

Software:
Greencat Cat4RoadHaulier TMS, gekoppeld aan Ortec OTD planbord en AccountView ERP

Leverancier:
TMS door Greencat, ERP van AccountView door Consolit

Projectleider:
Robert Esseling

Voorbereidingstijd en duur implementatie: 
8 maanden

Hoeveel gebruikers:
30

Reageer op dit artikel