artikel

Stadsdistributie geen transportvraagstuk

Distributie

In de Nijmeegse binnenstad is een pilot gestart met het concept binnenstadservice.nl. Met deze vorm van stadsdistributie wil Nijmegen de goederendistributie van de winkeliers buiten de stad organiseren met een distributie- annex servicecentrum. Initiatiefnemer Max Prudon geeft uitleg.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 6 juli 2007.

          

Hoe werkt Binnenstadservice.nl?

“Met dit concept organiseren we de goederendistributie en het stimuleren van bezoek aan de binnenstad via een klantgericht transferium. Binnenstadservice.nl verzorgt goederendistributie, biedt opslagruimte aan zodat ondernemers hun winkelruimte kunnen uitbreiden en ook kunnen ze anders omgaan met voorraadniveaus. Ook biedt dit concept logistieke diensten aan zoals VAL. Doordat het servicecentrum ook levering aan klanten van de winkeliers aanbiedt, kunnen goederen direct worden geleverd.”

       

Waarin onderscheidt dit concept zich?

“Wij zien stedelijke distributie niet als transportvraagstuk, maar als organisatie probleem. Veel andere initiatieven zijn aangepakt als transportvraagstuk of zijn aan de winkeliers opgelegd. Die werken vaak niet of slechts zeer beperkt. Wij zijn een onafhankelijk bedrijf en vormen dus geen concurrentie voor de transportsector.”

         

Is de animo groot?

“Er zijn twintig winkeliers aangesloten. Daarnaast zijn er diverse winkeliers die nog twijfelen: ze willen zich pas aansluiten als het concept aanslaat. We hebben ons tot op heden gericht op twee winkelstraten.”

         

Wanneer begint de bouw?

“De eerste twee jaar vestigen we ons in een bestaand bedrijfspand met veel parkeerruimte. In die twee jaar kunnen we het bedrijf tot wasdom brengen en bepalen hoe groot een definitieve locatie moet worden.”

         

Kader bij artikel: MAX PRUDON (47)

Functie: Zelfstandig ondernemer en voorzitter van de stichting Binnenstadservice.nl

Opleiding: Doctoraal wis- en natuurwetenschappen

Werkervaring: Tot 2006 algemeen directeur van Latenstein

in Nijmegen

Reageer op dit artikel