artikel

AMP live met optimalisatietool WinRoute van Routing International

Distributie

AMP live met optimalisatietool WinRoute van Routing International
AMP

Projectgegevens Bedrijfsnaam: AMP   Leverancier/dienstverlener: Routing International NL (Descartes) Plaats:   Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: Productnaam:   De grootste persdistributeur in België, AMP, koos voor de optimalisatietool WinRoute om simulaties te kunnen maken. Op deze simulaties baseert het bedrijf zijn strategische beslissingen. AMP distribueert kranten entijdschriften in België AMP, voluit […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: AMP   Leverancier/dienstverlener: Routing International NL (Descartes)
Plaats:  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

De grootste persdistributeur in België, AMP, koos voor de optimalisatietool WinRoute om simulaties te kunnen maken. Op deze simulaties baseert het bedrijf zijn strategische beslissingen.

AMP distribueert kranten en
tijdschriften in België

AMP, voluit L’Agence de la Messagerie de la Presse, wil met deze aanschaf  enerzijds de transportkosten optimaliseren en anderzijds de service naar de klanten verbeteren.  Deze behoefte werd ingegeven door de stijgende concurrentie.

 

Het bedrijf heeft voor WinRoute (van leverancier Routing International) gekozen omdat het pakket geconfigureerd kan worden volgens de specifieke problematiek van AMP, waarmee rekening gehouden kan worden met

  • massa’s
    AMP zorgt voor de distributie van om en bij de 300 krantentitels en meer dan 5.000 verschillende magazines
  • leveringsuren
    In verband met laatavondnieuws (bijvoorbeeld voetbaluitslagen) willen uitgevers zo laat mogelijk drukken. De meeste publicaties zijn pas in de nacht beschikbaar en moeten vaak al vóór 6.00 uur in de verkoopspunten liggen.
  • depotlocaties
    met 350 voertuigen (zowel vrachtwagens als bestelwagens) bedelen zij 6 dagen op 7 meer dan 6.000 verkoopspunten (onafhankelijke agenten, kiosken, press shops, grootwarenhuizen, benzinestations, etc.).

Ook de mogelijkheid om in het programma nauwkeurige kostensimulaties te maken heeft de keuze beïnvloed.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel