artikel

Shanghai Port International Container Forwarding

Distributie

Shanghai Port International Container Forwarding
Logistiek in China

Vandaag onze eerste afspraak in Shanghai.
We zijn op bezoek geweest bij Shanghai Port International Container Forwarding.
We hadden daar een afspraak met Sun Hai Ning, Deputy Manager of Consolidation Department.

SPCFA (Shanghai Port International Container Forwarding) is een logistieke dienstverlener op het gebied van het laden en lossen van zeeschepen, douane documentatie, warehousing, distributie en binnenlands transport. Het bedrijf heeft de beschikking over diverse modaliteiten waardoor er een totaal pakket aan diensten geleverd kan worden.

Naast conventionele vracht heeft de organisatie ook faciliteiten voor extreme ladingen zoals treinstellen en scheepsmotoren.

 

Doel van de afspraak

Het doel van onze afspraak was kennis maken ideeën en visies uitwisselen op het gebied van internationale logistiek.

 

Voorbereiding

Voor deze afspraak hebben we ons goed voorbereid. De website van het bedrijf hebben we bezocht evenals die van de mogelijke concurrenten.
Ook hebben we onze lessen over zaken doen in China nog eens doorgenomen. Zoals je visitekaartje met twee handen geven en aannemen.

 

Wat doet SPCFA

Tijdens deze meeting kregen we te horen wat het bedrijf doet en vooral kan doen. SPCFA  is een van de grootste partijen op het gebied van Inland Logistics in Shanghai.
Het bedrijf is eigenaar van een groot deel van de haven, hebben hun eigen vrachtwagens, eigen kranen, barges en warehouses.

 

Rol binnen supply chain

Een van de onderwerpen die tijdens het gesprek naar voren kwam was de rol van het bedrijf in de totale supply chain. Als grootste logistics service provider in de regio. Ze beschikken dus over veel kennis op het gebied van “inland logistics”. Momenteel verlenen ze services aan grote internationale verladers, maar in de toekomst wil het bedrijf zich meer gaan richten op de beheersing van de totale supply chain. Ze gaan dan niet meer over de logistiek in China maar over de complete goederenstroom.

 

Carrierekansen in China

Sun Hai Ning geeft aan dat mensen zoals wij betrekkelijk eenvoudig carrière kunnen maken in China. Veel Europeanen vertrekken na enkele jaren weer omdat de enorme bagage aan kennis veel meer waard is in Europa dan in China zelf.

 

[fotoalbum]

 

Reageer op dit artikel