artikel

Port of Xiamen

Distributie

Port of Xiamen
Logistiek in China

Na een korte vlucht vanuit Shanghai zijn we aangekomen in Xiamen.

Een wat onbekende plaats vergeleken met de andere steden die we bezocht hebben. Wij wilden hier graag een keer heen omdat dit voor ons bekend stond als een vrij grote havenstad.

Vanuit het vliegtuig hadden we al ogen te kort om alle havens in kaart te brengen waar we overheen vlogen. Veel nieuwe terminals werden aangelegd en ook konden we een aantal grote containerschepen zien liggen aan de kade.

 

Xiamen is een groot eiland waar rondom een aantal containerterminals zijn.

Aan de noordkant, waar ook ons hotel was, konden we de grote containerschepen zien binnen komen. In de 2 dagen die we in Xiamen geweest zijn, hebben we alleen al overdag 8 Ultra Large Container Vessels gezien. Van diverse rederijen, waaronder China Shipping en CMA CGM.

 

Om meer te weten te komen over de havenactiviteiten hebben we per fiets het gebied doorkruist. Tijdens deze tocht zijn we langs een aantal terminals gereden. We zagen daar enorme hoeveelheden vrachtwagens die stonden te wachten om de terminal op te kunnen.

We zijn ook nog bij een entree van de terminal geweest om eventueel “binnen” te mogen kijken maar dit mocht niet. Ondanks dat er bijna geen mensen Engels spraken kregen we het toch voor elkaar om wat foto’s te maken. Maar hier bleef het dan ook bij.

Opvallend aan deze terminals is dat ze niet zover geautomatiseerd zijn als bijvoorbeeld de ECT Delta Terminal op de Maasvlakte.

 

[fotoalbum]

Reageer op dit artikel