artikel

City- vrachttram verdient kans

Distributie

Amsterdam kondigde met veel bombarie aan begin 2007 vrachttrams en elektrische bestelbusjes in te zetten voor de bevoorrading van de binnenstad. Met het initiatief van City Cargo wil Amsterdam de ‘stinkende’ trucks in de stad een halt toeroepen.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 22 december 2006.

Cyril Driessen van de Commissie Stedelijke Distributie zegt elk initiatief toe te juichen dat iets doet aan de knelpunten rond bevoorrading. “Zolang de bedachte middelen maar niet discriminerend werken ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Daarnaast mag er ook geen valse concurrentie ontstaan doordat de lokale overheid dwang zet achter dit initiatief.”

         

Verladersorganisatie EVO zegt, net als Driessen, geïnteresseerd te zijn. “We staan niet negatief tegenover initiatieven waardoor er schoner en efficiënter kan worden bevoorraad. Maar we zijn tegen maatregelen ten gunste van de vrachttram, die ten koste gaan van andere vervoerswijzen, zoals het afsluiten van bepaalde gebieden voor trucks,” zegt EVO’s Peter van der Sterre. Hij stelt dat EVO zeker enthousiast zal zijn als er een concurrerend, goed product komt. “Het is een kwestie van vrije marktwerking die een kans verdient.”

Reageer op dit artikel