nieuws

FNV beticht Picnic van onveilige werksituaties en lage lonen

carrière & mensen 856

Te hoge werkdruk en onveilige werksituaties. Daarvan beschuldigt FNV Picnic. De online supermarkt betreurt de aanklachten en spreekt ze ook tegen.

FNV beticht Picnic van onveilige werksituaties en lage lonen

Jumbo en Albert Heijn zijn al jaren bekend met de werkwijze van FNV. Ook Picnic moet er nu aan geloven. De werkdruk is  te hoog is, de beloningen te laag en de werkomstandigheden zijn niet veilig. Dat zijn de beschuldigingen van FNV aan het adres van Picnic.  Dat blijkt uit een artikel in Trouw. De FNV kwam tot deze conclusie nadat ruim honderd werknemers waren ondervraagd.

 

Werknemers zouden klagen over onveilige orderpickkarren, te laag salaris en te zware kratten die getild moeten worden. De online supermarkt herkent zich niet in de klachten van vakbond FNV over de werkomstandigheden van de werknemers bij de online supermarkt en spreekt zich tegen.

 

Dit is het nieuwe dc van Picnic in Eindhoven

 

FNV achter de rug van de mensen om

“Erg jammer dat de vakbond stemming aan ’t maken is zonder eerst even naar ons toe te komen om de feiten te leren kennen”, aldus Michiel Muller, mede-oprichter van Picnic. “We hebben sinds de start ruim 2500 banen gecreëerd en dan gaat de FNV achter onze rug om mensen aanspreken en tegen ons opzetten. Wij voeren wekelijks, in overleg met onze medewerkers, verbeteringen door. Veiligheid heeft onze dagelijkse aandacht.”

Picnic zegt samen met het team te bouwen aan goede arbeidsvoorwaarden die passen bij deze tijd. “We hebben inmiddels een eigen, uitstekende arbeidsvoorwaardenregeling. Zo hebben de mensen recht op vaste pauzes, en hebben wij een arbobeleid. Deze zomer hebben we de salarissen nog met 2 procent verhoogd.”

 

Reageer op dit artikel